19/12/2017 / Right Livelihood-priset söker praktikant inom kommunikation vt 2018

Right Livelihood-priset söker praktikant inom kommunikation vt 2018

19/12/2017

RLA staffRight Livelihood-stiftelsen, som delar ut det ”Alternativa Nobelpriset”, söker en praktikant på heltid under vårterminen 2018 till huvudkontoret i Enskede, Stockholm. Som praktikant hos oss ingår du i vårt internationella kommunikationsteam och får möjlighet att vara megafon för några av världens främsta samhällsförändrare, däribland Edward Snowden (USA), Khadija Ismayilova (Azerbajdzjan) och Denis Mukwege (DR Kongo).

Vi ser gärna att praktikperioden är en del av din utbildning. Har du inte möjlighet att tillgodoräkna dig praktiken i form av högskolepoäng erbjuder vi 10 500 kr/månad i ersättning. Vid behov kan vi erbjuda boende med delat kök, dusch och wc till en låg kostnad.

Sista ansökningsdag är torsdag 18 januari. Tillträde snarast.

Om oss

Right Livelihood-priset, ofta kallat det ”Alternativa Nobelpriset”, grundades 1980 för att hedra och stötta modiga människor och organisationer som på ett visionärt och föredömligt sätt arbetar för att lösa globala problem. Pristagarna – totalt 170 personer och organisationer från 69 länder – gör viktiga insatser för demokrati, mänskliga rättigheter, hållbarhet och fred. Läs mer om våra pristagare här.

Förutom att ge pristagarna finansiellt stöd arbetar Right Livelihood-stiftelsen aktivt med informationsspridning, påverkansarbete och utbildning kopplat till pristagarnas arbete.

Vad innebär praktiken?

Vi vill vara pristagarnas sköldar och megafoner. I korthet blir din uppgift att hjälpa oss i arbetet med att sprida pristagarnas kunskap och idéer. Många pristagare utsätts för hot och trakasserier på grund av sitt viktiga arbete och internationell uppmärksamhet kan ofta bidra till ökad säkerhet. Kommunikationsteamet är djupt involverat i arbetet med hotade pristagare där pressmeddelanden, debattartiklar och kampanjer i sociala medier är några av de verktyg vi använder.

Som praktikant hos oss ingår du i Right Livelihood-stiftelsens internationella kommunikationsteam. Arbetet handleds av kommunikationschefen i Stockholm, men arbetet innebär också nära kontakt med vårt kontor i Genève och kommunikationskonsulter i Argentina, Storbritannien och Tyskland.

I dina arbetsuppgifter ingår:
– omvärldsbevakning
– kommunikation i digitala kanaler (hemsida, sociala medier och nyhetsbrev)
– research
– administrativt arbete med sändlistor och databas
– skriva utkast till debattartiklar och pressmeddelanden
– översättningsarbete
– layout och grafisk design
– vara med och arrangera publika event
– strategiskt kommunikationsarbete
– övriga kontorsuppgifter

Vem är du?

Vi tror att du är en utåtriktad person som trivs med att arbeta med människor i alla åldrar och från olika delar av världen. Du är skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift och vill gärna bidra till en mer rättvis och hållbar värld. Genom olika former av kommunikation vill du inspirera andra att göra detsamma.

Krav

– Flytande kunskaper i engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.
– Högskoleutbildning som är relevant för uppgifterna

Önskvärd kompetens/erfarenhet

– Erfarenhet av projektledning
– Erfarenhet av pr-arbete
– Erfarenhet av kommunikation i digitala kanaler
– Erfarenhet av grafisk design
– Erfarenhet av videoredigering
– Förmåga att formulera intresseväckande och engagerande texter och annat material med ett tydligt och lättillgängligt budskap

Ansökan och upplysningar

Sista ansökningsdag är torsdag 18 januari. Märk din ansökan ”Communications trainee” och skicka den snarast möjligt till: trainee@rightlivelihood.org

För frågor, vänligen kontakta:
Johannes Mosskin, kommunikationschef
johannes@rightlivelihood.org