13/11/2018 Åse Henell går till Right Livelihood-stiftelsen

Åse Henell går till Right Livelihood-stiftelsen

13/11/2018

Åse Henell photoÅse Henell lämnar sin tjänst som marknadschef på IHM Business School för att bli Special Advisor på Right Livelihood-stiftelsen som delar ut Right Livelihood-priset, även känt som det ”Alternativa Nobelpriset”. Hon tillträder den nya tjänsten i januari 2019.

– Åse har gedigen erfarenhet av varumärkesutveckling och implementering vilket blir betydelsefullt i vårt arbete för att stärka Right Livelihood-prisets status. Stiftelsen fyller 40 år 2019 och Åses uppdrag blir också att konceptualisera vårt jubileum. Vi är väldigt glada över att ha kunnat knyta Åse till oss, säger Ole von Uexkull, chef på Right Livelihood-stiftelsen.

Right Livelihood-stiftelsen, som grundades 1980, hedrar och stöttar modiga människor och organisationer som på ett visionärt och föredömligt sätt arbetar för att lösa globala problem. Stiftelsen erbjuder pristagarna långvarigt stöd och ser som sin roll att vara deras sköld och megafon. Särskilda skyddsinsatser görs för pristagare vars liv och frihet hotas. Totalt har 174 pristagare från 70 länder hedrats, däribland Edward Snowden, Astrid Lindgren och årets mottagare av Nobels fredspris Denis Mukwege. Prissumman är 3 miljoner kronor per år.

– Jag är oerhört hedrad över uppdraget och längtar efter att återigen få arbeta i ett sammanhang där fokus ligger på att samlas kring de stora frågorna om hur vi kan skapa en rättvis och hållbar värld. Det är med stor ödmjukhet och stolthet som jag tackade ja till uppdraget att öka kännedomen om Right Livelihood-stiftelsens viktiga arbete, säger Åse Henell.

Åse Henell har tidigare bland annat varit vd på Faktum, varumärkesansvarig på Göteborgs-Posten och byråchef på Maverick by Sigma.

2018 års Right Livelihood-priser delas ut på Vasamuseet den 23 november. Bland årets pristagare finns bland andra tre av Saudiarabiens främsta människorättsförsvarare, vilka dömts till mellan 10-15 års fängelse och därför hindras från att delta vid prisutdelningen.

Kontakt

Åse Henell: mobil 076-007 06 18, e-post asehenell@gmail.com

Johannes Mosskin, kommunikationschef, Right Livelihood-stiftelsen: mobil 070-437 11 48, johannes@rightlivelihood.org