22/05/2017 Right Livelihood-stiftelsen söker praktikant (kommunikation) ht 2017

Right Livelihood-stiftelsen söker praktikant (kommunikation) ht 2017

22/05/2017

you

Hjälp oss sprida kunskap om Right Livelihood-pristagarna.

Right Livelihood-stiftelsen söker en praktikant på heltid under höstterminen 2017 till huvudkontoret i Enskede, Stockholm. Som praktikant hos oss ingår du i vårt internationella kommunikationsteam och är bland annat involverad i arbetet kring tillkännagivandet av 2017 års Right Livelihood-pristagare.

Vi ser helst att praktikperioden är en del av din utbildning. Du som däremot inte har möjlighet att tillgodoräkna dig praktiken i form av högskolepoäng erbjuds en ersättning på 10 500 kr/månad.

Sista ansökningsdag är torsdag 8 juni men rekrytering sker löpande så skicka din ansökan snarast möjligt.

Om oss
Right Livelihood-priset, ofta kallat det ”Alternativa Nobelpriset”, grundades 1980 för att hedra och stötta modiga människor och organisationer som på ett visionärt och föredömligt sätt arbetar för att lösa globala problem. Pristagarna gör viktiga insatser för demokrati, mänskliga rättigheter, hållbarhet och fred. Läs mer om våra pristagare här.

Förutom att ge pristagarna finansiellt stöd bidrar Right Livelihood-stiftelsen bland annat till att göra deras röster hörda i Sverige och världen. Stiftelsen arbetar aktivt med utbildning och informationsspridning om pristagarnas arbete i syfte att inspirera fler att bidra till förändring.

Vad innebär praktiken?

En stor del av praktiken kommer att kretsa kring tillkännagivandet av 2017 års Right Livelihood-pristagare samt prisutdelningen i Stockholm. Du kommer även stötta stiftelsens arbete för hotade pristagare och bidra till att tidigare pristagares idéer får större spridning. Som praktikant hos oss ingår du i Right Livelihood-stiftelsens internationella kommunikationsteam. Arbetet handleds av vår Communications Manager i Stockholm, men arbetet innebär också daglig kontakt med vårt kontor i Genève.

I dina arbetsuppgifter ingår:
– omvärldsbevakning
– kommunikation i sociala medier

– skriva debattartiklar och pressmeddelanden
– översättning från engelska till svenska, samt eventuellt andra språk
– arbete relaterat till hemsida och nyhetsbrev
– layout
– arrangera publika event
– strategiskt kommunikationsarbete
– administrativt arbete med sändlistor och databas
– övriga kontorsuppgifter

Vem är du?

Vi tror att du är en utåtriktad person som trivs med att arbeta med människor i alla åldrar och från olika delar av världen. Du är skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift och vill gärna bidra till en mer rättvis och hållbar värld. Genom olika former av kommunikation vill du inspirera andra att göra detsamma.

Krav
– Flytande svenska samt mycket goda kunskaper i engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.
– Högskoleutbildning som är relevant för uppgifterna

Önskvärd kompetens/erfarenhet
– Erfarenhet av projektledning
– Erfarenhet av kommunikation i sociala medier
– Erfarenhet av grafisk design
– Erfarenhet av pr-arbete
– Förmåga att formulera intresseväckande och engagerande texter och annat material med ett tydligt och lättillgängligt budskap

Ansökan och upplysningar

Sista ansökningsdag är torsdag 8 juni men rekrytering sker löpande. Märk din ansökan ”Kommunikationspraktikant” och skicka den snarast möjligt till: jobs@rightlivelihood.org

Vi ser helst att praktikperioden är en del av din utbildning. Du som däremot inte har möjlighet att tillgodoräkna dig praktiken i form av högskolepoäng erbjuds en ersättning på 10 500 kr/månad.

För frågor, vänligen kontakta:
Johannes Mosskin, Communications Manager
Johannes(at)rightlivelihood.org, 08-702 03 35